loader

Ajax Run met gouden randje 1 november 2015

Precies één week geleden, zondag 25 oktober, stond de Ajax Run in mijn agenda. Door vorig jaar als winnaar te eindigen bij de 10 km, in de categorie rolstoelers met een tijd van één uur en twee minuten, was mijn doel duidelijk: mijn titel verdedigen én de 10 km binnen het uur uitrollen. Net als vorig jaar vertegenwoordigde ik, samen met Robbert Dieperink, de categorie rolstoelers op de 10 km. Tijdens de tweede editie van de Ajax Run, waar Danique Leijs aan mijn zijde meeliep, waren de nodige bekende Ajacieden zoals Arek Milik, Thulani Serero en Sjaak Swart aanwezig om er samen met de lopers een mooie dag van te maken.

Voorbereiding
Om zo goed mogelijk aan de start van de 10 km te verschijnen en om ervoor te zorgen dat ik binnen het uur ging finishen was een voorbereiding niet geheel onbelangrijk. In die voorbereiding was het mijn doel om de afstand van de Ajax Run, die georganiseerd wordt door en t.b.v. de Ajax Foundation, zo hard mogelijk te rollen. Het gas moest dus volledig open, ook in de voorbereiding. In mijn trainingen lukte het maar niet om 10 km/h gemiddeld te halen, al zat ik er steeds heel dicht tegenaan. Daardoor had ik er alle vertrouwen in dat ik de Ajax Run wel binnen één uur ging redden.

Gouden startnummer
Doordat ik vorig jaar als winnaar over de streep kwam bij de 10 km van de Ajax Run mocht ik een maand voor de Ajax Run, op vrijdag 25 september, een training bijwonen van Ajax op trainingscomplex De Toekomst. Die ochtend kreeg ik, net als de winnaars van de 5 en 10km bij de mannen en de vrouwen, mijn startnummer voor de Ajax Run uitgereikt door niemand minder dan Frank de Boer. Deze dag was voor mij een opmaat voor de Ajax Run. Om een training bij te wonen van ‘mijn’ helden en daarna mijn gouden startnummer uit handen van Frank de Boer te ontvangen was echt helemaal geweldig. Door het gouden startnummer kreeg ik nog meer motivatie om mijn titel te verdedigen en de Ajax Run binnen het uur te voltooien.

IMG_20150925_194305[1]

10 km lang genieten
Na een korte warming-up klonk om klokslag 13.15 uur het startschot voor de 10km van de Ajax Run. Binnen het uur finishen was mijn doel en dus ging ik, samen met Danique, vanaf de eerste kilometer vol gas. Het tempo zat er vanaf het begin goed in en het ging als een trein. Vorig jaar had ik tijdens de run geen besef van de tijd, maar dit jaar was dit anders. Danique hield namelijk de tijd en de snelheid bij, hierdoor wist ik wanneer er nog even een tandje bij moest of dat ik op hetzelfde tempo door kon gaan. Wat ook hielp waren de aanmoedigingen van andere lopers en het publiek wat langs de kant stond. Hier kreeg ik extra energie van en kon ik net dat kleine beetje extra geven wat nodig was om mijn doel, binnen het uur finishen, te bereiken. Dit zorgde ervoor dat de 10 km, met uiteindelijk de finish in ‘mijn’ Amsterdam ArenA, één groot feest was.

IMG-20151025-WA0001

Titelprolongatie
De Amsterdam ArenA is bij de Ajax Run het decor waar de lopers, na 10km, als helden onthaald worden, maar voordat je het stadion binnen gaat moet je eerst nog over het ArenA dek. Omdat de eerste 7 km echt heel snel gingen wist ik dat het zou gaan lukken om de Ajax Run binnen het uur te finishen. Na 53 minuten kwam ik het ArenA dek op, de vraag was dus niet of ik onder het uur zou zitten maar: hoeveel minuten ik hieronder zou zitten? Als je dan het stadion binnenkomt en je krijgt een staande ovatie van het aanwezige publiek blijft dat toch steeds een kippenvelmoment. Dit keer niet alleen omdat ik finishte in ‘mijn’ Amsterdam ArenA, maar ook omdat ik, samen met Danique, de Ajax Run binnen het uur had volbracht, mijn tijd: 58 minuten.

_DSC0922-BorderMaker

Huldiging
Na afloop van de Ajax Run werd ik, door oud-speler en huidig techniektrainer bij de jeugd van Ajax, Simon Tahamata en de grootste ambassadeur van de Ajax Foundation Heini Otto gehuldigd voor het publiek. De Ajax Run was weer een groot succes. Volgend jaar sta ik weer aan de start van de 10 km om opnieuw een gooi te doen naar de titel en misschien dat er dan weer een snellere tijd in zit. De tweede editie van de Ajax Run was er voor mij een met een gouden randje, niet alleen omdat ik binnen het uur gefinisht ben, maar vooral omdat het weer een geweldige dag was waar ik, net als vorig jaar, van heb genoten.

IMG-20151026-WA0005

Pim

1

  1. Esther Snoeck • 8 november 2015

    Wat een mooi en bijzonder verslag weer van jou behaalde prestatie. Heerlijk om hierop terug te kijken en een boost om weer voor andere uitdagingen te gaan. Ik hoop je weer te zien volgend jaar bij de Mud Masters,zorg ik voor coole foto's. En uiteraard aanmoediging. Groetjes Esther. Beantwoorden


Geef een reactie

PimBrouwers.nl - Pim Brouwers - Zitskiën :: Handbiken :: Rollen