loader

Handbiken

Handbiken is naast zitskiën een sport die ik fanatiek en met veel plezier beoefen. Een handbike is een fiets waarbij je moet trappen met je handen en laag bij de grond ligt. Mijn handbike gebruik ik minimaal twee keer per week om te trainen. De afstanden die ik dan afleg variëren van 40 tot 150 km. Tijdens deze trainingen neem ik mijn afstand in kilometers en (gemiddelde) snelheid op zodat ik dit kan verbeteren in een van mijn volgende trainingen.

In maart 2014 ben ik begonnen met trainen bij de KNWU. Deze trainingen vinden plaats op het parcours van Wielervereniging Het Stadion in Utrecht waar ik tevens lid van ben. Door de trainingen van de KNWU en Wielervereniging Het Stadion merk ik dat het handbiken steeds beter, makkelijker en harder gaat. Het fietsen van lange afstanden heeft als voordeel dat ik het conditioneel lang vol kan houden, maar mijn gemiddelde snelheid wil ik omhoog zien te krijgen. Hierin moet ik echter nog groeien en door veel te blijven trainen, en af en toe een keer een wedstrijd te rijden, zal de gemiddelde snelheid vanzelf hoger komen te liggen.

Door de afstanden die ik fiets steeds te verlengen creëer ik voor mezelf een uitdaging. De toerversie van de Amstel Gold Race, die in april 2014 op het programma stond, was een van de uitdagingen op het gebied van handbiken. Tijdens dit wielerevenement is het mij gelukt om een afstand van 100 km te fietsen door het heuvelachtige Limburg. In april 2015 stond de toerversie van de Amstel Gold Race weer op het programma. Deze keer was de uitdaging geen 100, maar 150 km fietsen door Limburg. Ook deze afstand van de Amstel Gold Race heb ik uitgereden.

PimBrouwers.nl - Pim Brouwers - Zitskiën :: Handbiken :: Rollen