loader

Kippenvel van top tot teen in ‘mijn’ ArenA 12 november 2014

Het is vandaag precies één maand geleden dat ik heb deelgenomen aan de eerste editie Ajax Foundation Run. Dit event is zeker voor herhaling vatbaar, wat heb ik 12 oktober een topdag gehad! Deze dag en deelname aan de Ajax Foundation Run heb ik o.a. te danken aan Tijs Limpens, die ik ken van studievereniging SRS, vroeg mij om mee te doen. “Haha, zie je mij al rennen Tijs?!” was mijn antwoord op deze vraag. Tijs, Junior Marketeer op de afdeling Fan Relations bij Ajax, kon wel lachen om mijn opmerking, maar zei gelijk dat er ook rolstoelers konden inschrijven.

Dat liet ik mij geen twee  keer vertellen. Een paar weken na deze mededeling heb ik mij ingeschreven voor de 10km van dit evenement, georganiseerd door de Ajax Foundation. Tot op de dag van vandaag heb ik hier nog geen moment spijt van gehad. De verwachtingen waren hooggespannen, vooral bij Tijs, omdat hij wist dat ik in september de 125km van Amsterdam-Tilburg heb uitgereden in mijn rolstoel. De verwachting was dan ook dat ik een toptijd neer ging zetten. Dat ik een toptijd neer moest zetten was ik wel met hem eens. Mijn streven was dan ook om een tijd neer te zetten van een uur.

IMG_4004[1]

Om klokslag 14.30 uur klonk het startschot, gegeven door Wim Jonk. Mijn taak was duidelijk: een toptijd neerzetten. Dit betekende maar een ding: vanaf het begin gelijk volle bak gas. Het tempo zat er gelijk goed in, dit heeft ervoor gezorgd dat ik 10km lang een constant tempo heb kunnen rollen. Het parcours van de 10km was goed verhard, met af en toe wat klinkers, wat ervoor zorgde dat ik onderweg niet heel veel tempo verloor. Net voor de finish in de Amsterdam ArenA ging het behoorlijk stijl omhoog waardoor ik nog even aan de bak moest, maar toen ik de Amsterdam ArenA binnen rolde was het echt genieten van een kippenvelmoment.  In ‘mijn’ stadion kreeg ik als echte Ajacied een staande ovatie van het publiek, wat zich op de Noord-tribune had verzameld om alle deelnemers toe te juichen.  Een staande ovatie in de ArenA, dat had ik nooit durven dromen! Uiteindelijk ben ik gefinisht in een tijd van: 1:02:49.

IMG_4017[1]

Eenmaal over de finish bleek mijn tijd de snelste van de rolstoelers, er deden twee rolstoelers mee. Ik kreeg daarom de vraag of ik even mee wilde komen naar beneden. Buiten aangekomen was ik de Ajax Foundation Run aan het evalueren met Tijs toen ik mezelf omdraaide, wat ik toen zag kon ik bijna niet geloven. Recordinternational van Oranje, Ajax’ directeur marketing en oud-doelman van Ajax Edwin van der Sar stond voor mijn neus. Mijn dag kon niet meer stuk! Eerst een staande ovatie krijgen in de Amsterdam ArenA en vervolgens je prijs uitgereikt krijgen uit handen van Edwin van der Sar, als Ajacied kun je je geen betere middag wensen.

IMG_4006[1]

Volgend jaar ga ik zeker weer deelnemen aan de Ajax Foundation Run. Een mooi en gezellig evenement dat voor iedereen geschikt is om mee te lopen of te rollen, ook als je geen supporter van voetbal of Ajax bent. De Ajax Foundation Run bewijst, met een categorie rolstoelers, dat sporten voor iedereen mogelijk is.

Pim

0

Geef een reactie

PimBrouwers.nl - Pim Brouwers - Zitskiën :: Handbiken :: Rollen