loader

Modder happen als voorbereiding op Mudmasters 6 september 2015

Over 3 weken is het dan eindelijk zover, de uitdaging die al 2 jaar op mijn lijstje staat ga ik dan proberen te volbrengen, 12 km door de modder in mijn rolstoel tijdens Mudmasters. Mudmasters is een obstacle run, tijdens een obstacle run moet je een parcours afleggen waar verschillende obstakels op te vinden zijn. Afhankelijk van de obstakels moet je er overheen, onderdoor of doorheen. In 2013 is Mudmasters op mijn pad gekomen doordat ik in de aftermovie iemand in een rolstoel zag. Toen dacht ik: ‘Deze uitdaging MOET ik hoe dan ook een keer gedaan hebben in mijn leven’.

DSCN2057

Buddies
Ik kan Mudmasters onmogelijk zelfstandig volbrengen, daarom had ik buddies nodig. Na het zien van de aftermovie ben ik gelijk in de pen geklommen en heb de organisatie een mail gestuurd met de vraag wie de persoon was die in de aftermovie te zien was. Het bleek een revalidant van Militair Revalidatiecentrum Doorn te zijn. Helaas mochten zij in 2014 geen externen toelaten in hun team en dit jaar kreeg ik, na het benaderen van MRC Doorn, hetzelfde te horen. Echter verwezen zij mij naar TEAM No Limits, het ambassadeursteam van het revalidatiefonds. Hier kon men Pim Brouwers inderdaad helpen. Eindelijk, ik ging meedoen aan Mudmasters. Alleen moest ik wel even een paar buddies zien te regelen. Na een enthousiast verhaal geplaatst te hebben op hun Facebook-groep had ik binnen 2 dagen 5 buddies, namelijk: Michel de Vos, Bjorn K Nat, Michel de Jong, Tim Pottiez en Jim Malinka. Deze 5 mannen gaan zowat iedere week een Obstacle Run af en twee van de vijf hebben ook ervaring als buddy van een rolstoelgebruiker.

Training Outdoor Valley
Zaterdag 26 september is de grote dag die ik al lang en breed heb omcirkelt in mijn agenda, maar voordat het zover is moet er natuurlijk getraind worden. Daarom was op 2 juli de eerste Mudmasters training op een Obstacle Run parcours bij Outdoor Valley in Bergschenhoek. In het begin was het, zowel voor mij als mijn buddies, aftasten. Wat wil en kan ik zelf en waar heb ik hulp bij nodig, dat is voor mij heel belangrijk om aan te geven. De klik in de groep zat al gelijk goed en daardoor was het ook voor mij makkelijker om dingen aan te kunnen geven. Na verschillende obstakels zoals de apenhang (hier hang ik met mijn rug boven een sloot en moet ik op mijn armen via een touw naar de overkant komen), de monkey bars en touwklimmen was de training voorbij, helaas. Wat was dat gaaf en hierdoor werd ik nog gemotiveerder om echt alles te geven tijdens 12km Mudmasters in Biddinghuizen 26 september. Mijn training bij Outdoor Valley is ook gefilmd door Tim en de beelden van deze training kun je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=puIHZExg8nE

DSCN2013

Training Obstacle Course Training Centre(OCTC)
Vorige week woensdag (26 augustus) stond mijn tweede training met 4 buddies op het programma, helaas kon Tim er niet bij zijn. Jim Malinka heeft vervanging voor zichzelf geregeld in de persoon van Ron Ranzijn omdat Jim op de datum van Mudmasters in Corsica zit voor een sportchallenge. Ron is net zo bedreven in obstacle running als Jim, dus ik heb aan Ron een goede vijfde buddy.

Mudmasters Training OCTC

De training bij OCTC in Oudekerk aan de Amstel leek al meer op het parcours van Mudmasters 26 september in Biddinghuizen. Tijgeren door de modder, over muren klimmen en over trenches heen. Allemaal onderdelen die tijdens Mudmasters terug komen. Tijdens onze training van 26 augustus merkte ik dat we als team veel beter op elkaar ingespeeld waren dan de eerste keer. Ik gaf beter aan waar ik hulp nodig had al moesten Michel de Jong en Michel de Vos af en toe nog wel zeggen: ‘Pim, als je hulp nodig hebt gewoon roepen want daar zijn wij voor’. Ik blijf toch een klein beetje eigenwijs ;).

DSCN2017

Op naar 26 september
Dat deze 5 mannen (Michel, Tim, Ron, Bjorn en Michel) bereidt zijn om samen met mij de uitdaging van Mudmasters aan te gaan vind ik super. Ook door hun motivatie ben ik zo enthousiast en hebben ze mij af en toe wel eens af moeten remmen tijdens een training. Naast deze trainingen heb ik voor mezelf mijn romp en mijn schouders getraind om extra goed voorbereid te zijn voor de grote dag, 26 september. Van mij mogen de 3 weken nu al voorbij zijn zodat ik zaterdag 26 september, samen met mijn buddies, mag gaan knallen tijdens Mudmasters. De gezonde spanning begint nu langzaamaan te komen en ik kan alleen maar zeggen dat ik er heel veel zin in heb om samen met Ron, Michel, Bjorn, Tim en Michel alles te geven op 26 september in Biddinghuizen tijdens Mudmasters met het volgende doel: finishen.

DSCN2069

Pim

0

  1. Tim • 6 september 2015

    Het is een hele eer om aan je zijde te staan! Tot Mud Masters! Beantwoorden


Geef een reactie

PimBrouwers.nl - Pim Brouwers - Zitskiën :: Handbiken :: Rollen