loader

Rollen

Rollen (in mijn rolstoel bepaalde afstanden afleggen) is, naast zitskiën en handbiken, een sport waar ik veel tijd en fanatisme in steek. De afstanden die ik rol verschillen van 40 tot 125 km. In mijn trainingen neem ik mijn afstand in kilometers en (gemiddelde) snelheid op zodat ik dit kan verbeteren in een van mijn volgende trainingen.

Het is voor mij een uitdaging om de afstanden die ik rol steeds te verlengen. Daarom neem ik, in mijn rolstoel, regelmatig deel aan verschillende wandeltochten. Dit is in 2012 begonnen met de Kennedymars van Waalwijk. Deze 80 km durende tocht draagt de naam ‘80 van de Langstraat’. In 2012 en 2013 heb ik de ‘80 van de Langstraat’  uitgerold. In 2013 heb ik meegedaan aan de Nijmeegse Vierdaagse waar ik iedere dag 50 km in mijn rolstoel heb gereden. Voor het rollen van deze afstanden heb ik sinds juli 2014 een speciale rolstoel. Deze heeft grotere wielen zodat ik een betere slag kan maken en uiteindelijk sneller ga rollen, daarnaast staat de zitting van deze rolstoel in een bepaalde hoek zodat ik een actievere zithouding heb.

In deze rolstoel heb ik, in september 2014, deelgenomen aan een wandeltocht van Amsterdam naar Tilburg. Tijdens deze wandeltocht moeten de deelnemers een afstand afleggen van 125 km. Deze 125 km lange tocht heb ik met succes volbracht.

PimBrouwers.nl - Pim Brouwers - Zitskiën :: Handbiken :: Rollen