loader

Spreker

Zelf ben ik erg actief in de gehandicaptensport en het sporten doe ik met heel veel plezier. Ik ben erg gedreven in het zitskiën, handbiken en rollen, maar ik vind het ook erg belangrijk dat andere mensen met een handicap gaan sporten en dat mensen zonder handicap een ander beeld krijgen van invalide personen. Daarom wil ik mijn enthousiasme, gedrevenheid en ervaringen in het hebben van een handicap graag overbrengen. Dit wil ik doen om zowel mensen met als zonder handicap te motiveren en te stimuleren d.m.v. lezingen.

Lezingen mensen met handicap
De boodschap die ik over wil brengen in mijn lezingen aan mensen met een handicap is: ‘Kijk naar de mogelijkheden die je nog hebt en niet naar je beperkingen.’ Deze boodschap wil ik zo goed mogelijk overbrengen door de volgende onderwerpen aan te snijden:

  • De rol van sport bij het hebben van een handicap
  • Een handicap is absoluut geen beperking
  • Mijn rolstoel is een geluk
  • Karakter wint van talent, als talent geen karakter heeft
  • Dat er een verschil zit tussen gehandicapt zijn en het hebben van een handicap

Ik wil met mijn lezingen o.a. een bijdrage leveren aan de kwantiteit van gehandicaptensport. Deze lezingen zal ik geven bij o.a. revalidatiecentra en mytylscholen.

Natuurlijk vraagt u zich het volgende af: wat heb ik daar aan? Dat kan ik als volgt beantwoorden: door deze lezingen zullen mensen die net invalide zijn geraakt door een ongeluk beter om kunnen gaan met hun handicap omdat ze zien dat er nog van alles mogelijk is. Voor mensen die al langer een handicap hebben is de toegevoegde waarde als volgt: men zal gemotiveerd zijn om te gaan sporten en dingen te ondernemen en steeds op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen.

Lezingen mensen zonder handicap
De kernboodschap van de lezing voor mensen zonder een handicap is: ‘Mensen met een handicap zijn absoluut niet zielig en zij kunnen veel meer dan iedereen denkt.’ Om deze kernboodschap duidelijk naar voren te laten komen zal ik het hebben over de volgende onderwerpen:

  • De betekenis van zelfstandig- en zelfredzaamheid voor iemand met een handicap
  • De mogelijkheden die mensen met een handicap hebben
  • Het leerproces wat mensen met een handicap over kunnen dragen naar valide personen
  • De overbezorgdheid die men vaak heeft tegenover mensen met een handicap zorgt ervoor dat mensen met een handicap te voorzichtig zijn

Deze voorlichting geef ik bijv. op scholen. Wat men eraan heeft is het volgende: mensen met een handicap zullen zo meer gewaardeerd worden in de Nederlandse samenleving en men zal niet zo snel meer raar opkijken als er iemand in een rolstoel voorbij komt.

De algemene boodschap die ik wil overbrengen naar de mensen met mijn lezingen is: ‘Het maakt niet uit wat je hebt, het gaat erom dat je iets van je leven maakt.’ Daarbij komt ook een stuk motivatie kijken en daarom zal ik tijdens mijn lezingen mijn motto, ‘Karakter wint van talent, als talent geen karakter heeft’, zo goed mogelijk proberen uit te dragen naast de algemene boodschap. In mijn lezingen zal ik vaak gebruik maken van mijn eigen ervaringen op het gebied van sport en ervaringen uit mijn dagelijkse leven.

Kosten
Bent u nieuwsgierig naar mijn verhaal en wilt u mij als spreker voor uw studenten, revalidanten en/of medewerkers? Neem dan contact met mij op. Dit kan door een mail te sturen naar: info@pimbrouwers.nl. Wat betreft de kosten vind ik het prettig dat u vooraf duidelijkheid heeft, daarom hanteer ik voor een lezing, 20 tot 60 minuten, de volgende tarieven:
– Scholen en gemeentes: €250
– Revalidatiecentra en bedrijven: €250
Ik kom graag bij u spreken om mijn boodschap vol enthousiasme over te brengen.

PimBrouwers.nl - Pim Brouwers - Zitskiën :: Handbiken :: Rollen