loader

Steunbetuiging Johan Cruijff 11 november 2015

Het nieuws dat 22 oktober jl. bij Johan Cruijff, de man die het Nederlandse voetbal op de kaart heeft gezet en zeer belangrijk is geweest voor de sport in het algemeen in Nederland, longkanker is geconstateerd sloeg ook bij mij in als een bom. Na de vele steunbetuigingen uit de sport- en voetbalwereld met o.a. de staande ovaties in de 14de minuut voor deze legendarische sportman vind ik het ook tijd dat ik, als blogger van de Johan Cruyff Foundation, in de pen moet klimmen om de legendarische nummer 14 een hart onder de riem te steken.

Behalve een legende in de sport, is Johan Cruijff ook de man achter zijn eigen Johan Cruyff Foundation. Door deze Foundation is het voor kinderen, met welke handicap dan ook, mogelijk om te sporten in de maatschappij. Zij, en ook kinderen die wonen in wijken waar weinig gelegenheid is om buiten te spelen, bevinden zich in een situatie dat niet altijd alles even vanzelfsprekend is. Dankzij de Cruyff Foundation krijgen deze kinderen wel de mogelijkheid om te spelen met leeftijdsgenoten en kunnen zij zo een plek proberen te veroveren in de maatschappij.

Bij de open dag van de Cruyff Foundation, 23 september 2015, heb ik gezien hoe Johan Cruijff kan genieten van het plezier van deze kinderen. De ’14 regels van Johan’ staan bij het buiten spelen hoog in het vaandel en daardoor worden kinderen, met en zonder handicap, gestimuleerd om samen te spelen. Zo draagt de Cruyff Foundation erg goed bij aan de integratie van mensen met een handicap in de samenleving en de sportwereld. Cruijff wil echt dat deze kinderen de dag van hun leven hebben en ervoor zorgen dat zij overal aan mee kunnen doen. Ik ben daarom ook blij dat ik de eer heb om als blogger te mogen werken voor deze prachtige Foundation.

Johan, ik wil u een hart onder de riem steken. Zoals u zelf ooit wel eens hebt gezegd: ‘Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.’ Deze uitspraak is nu tekenend voor uw situatie, blijf ervoor knokken en vechten. U bent een icoon in de sportwereld en, in mijn ogen een held, niet alleen vanwege uw sportprestaties maar ook vanwege uw bijdrage aan de integratie van mensen met een handicap in de Nederlandse samenleving en de sportwereld.

DSC_0007

Pim

1

Geef een reactie

PimBrouwers.nl - Pim Brouwers - Zitskiën :: Handbiken :: Rollen