loader

Valide en invalide personen stimuleren en motiveren door te spreken 4 maart 2015

De gehandicaptensport draag ik een ontzettend warm hart toe. Dit doe ik niet alleen door zelf te sporten en deel te nemen aan (sport)evenementen die zowel voor valide als invalide personen toegankelijk zijn zoals de Amstel Gold Race, maar ook door mensen met en zonder beperking te motiveren, te stimuleren en te laten zien dat een handicap geen beperking is d.m.v. lezingen.

Gehandicaptensport staat in Nederland nog in de kinderschoenen en krijgt niet de aandacht die het verdient. Dit moet anders. Hoe? Door meer mensen in Nederland kennis te geven van het fenomeen gehandicaptensport en het leven met een beperking. Lezingen zijn hier erg geschikt voor omdat het enzerzijds mensen met beperking motiveert en stimuleert om te gaan sporten en alles uit het leven te halen ondanks een beperking en anderzijds mensen zonder beperking motiveert en stimuleert om gehandicaptensport te promoten.

Lezingen voor mensen met beperking
Woensdag 25 februari jl. heb ik voor het Dutch Mountain Film Festival(DMFF) in samenwerking met Shos een lezing gegeven over zitskiën. Tijdens dit filmfestival is er ook een documentaire getoond van zitskiër Kees-Jan van der Klooster en Paralympisch kampioene snowboardcross Bibian Mentel. Het publiek wat daarbij aanwezig was, waren revalidanten van het revalidatiecentrum Adelante in Hoensbroek. Deze mensen zijn door bijv. een ongeluk in een rolstoel terecht gekomen. Door het zien van de documentaire en de lezing zien deze personen ook in: ‘Zo kan het dus ook’. Of zoals ik zelf meestal zeg: ‘Ik heb wel een handicap, maar dit beperkt mij niet in wat ik doe.’, ik denk dat ik dat heb over kunnen brengen op de revalidanten van Adelante.

Lezingen voor mensen zonder beperking
Eind januari werd ik door fysiotherapeut Hans van Mourik gevraagd om op 3 februari een lezing te geven aan masterstudenten van de opleiding fysiotherapie in Rotterdam. Tijdens deze lezing zou ik gaan vertellen wat gehandicaptensport voor mij inhoudt en hoe ik het sporten met een handicap beleef. Daarnaast was het ook de bedoeling om mijn visie op de gehandicaptensport naar voren te brengen. Helaas stond op 3 februari Snowmotion(wintersport met school) gepland dus moest ik afzeggen, maar ik had de masterstudenten graag wat kennis willen geven over de gehandicaptensport zodat ook zij gemotiveerd en gestimuleerd op zoek zouden gaan naar meer informatie over gehandicaptensport.

Mij als spreker voor uw organisatie?
Graag kom ik bij u spreken over gehandicaptensport om deze zo nog meer te integreren in de Nederlandse samenleving. Werkt u bij een organisatie waar mensen met een beperking komen, bijv. een revalidatiecentrum, of wilt u als docent van bijv. een sportopleiding, opleiding fysiotherapie of sport en bewegen uw studenten kennis laten maken met de gehandicaptensport? Ik sta er altijd voor open om uw personeel en/of studenten te motiveren en stimuleren. Ik kom graag met u in contact, dus mocht u mij willen benaderen om voor uw organisatie te komen spreken, vul dan het contactformulier in op mijn website of neem via Twitter(@Pimbrouwers) contact met mij op.

Pim

0

Geef een reactie

PimBrouwers.nl - Pim Brouwers - Zitskiën :: Handbiken :: Rollen